Місіонерська стратегія апостола Павла

реферат

2.1 Причина місії - проповідь Євангелія

Іти до людей, які не знають Бога - це місія. Всі покликані проповідувати євангеліє на своєму місці роботи, навчання, в будь-який час, коли є можливість свідчити про Христа. Але не всі покликані йти на місію, тобто йти у народи, які ніколи не чули про Христа, або чули, але їх спосіб життя дуже далекий від способу життя, яке проповідує Євангеліє Царства Божого.

Досліджуючи проповідь євангелія Павла, ми можемо побачити кілька видів проповідей: "Для юдеїв я був, як юдей, щоб юдеїв придбати; для підзаконних був як підзаконний, щоб придбати підзаконних; для закону чужих - як закону чужий, - не будучи далекий закону перед Богом, а законний Христові, - щоб придбати беззаконних для немічних був як немічний, щоб придбати слабих. Для всіх я був усе, щоб врятувати, принаймні деяких. А це я роблю для Євангелії, щоб стати її спільником". Для кожної соціальної групи людей у Павла був свій підхід. Звідси можна зробити висновок, що Павло був підготовлений. Урок, який ми можемо отримати з цього, такий: Євангеліє - це живе слово Боже, богонатхнення, неможливо вивчити її чи зазубрити, воно дієве для будь-якої соціальної групи: євреї, мусульмани, бідні, багаті і т.д. пізнання Христа, усвідомлення Його тягаря для неспасенним допомагає застосувати Євангеліє для будь-якого шару населення і суспільства. У книзі "Місія Церкви в світі", Роджер Хедланд пише: "У кожному випадку Павло починав з того, що були здатні сприйняти його слухачі, він не намагався відразу навязати їм зовсім інший світогляд. Він міг донести Євангеліє до слухачів, оскільки намагався встати на їх місце. Продуктивна проповідь починається там, де проповідник може ототожнити себе зі своєю аудиторією, він досягає найбільшого успіху в тому випадку, якщо слухачі можуть співвіднести себе і з самим посланням, і з тим, хто його проповідує ".

Делись добром ;)